Hackerii ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și ale armatelor țărilor din Estul Europei

  • 31 Martie 2022 09:05
Hackerii ruși au încercat să pătrundă în rețelele NATO și ale armatelor țărilor din Estul Europei

A fost înregistrată o tentativă a hackerilor ruși de a pătrunde în rețelele NATO și ale Forțelor Armate ale unor state est-europene, relatează RBC-Ucraina, referindu-se la raportul Google Threat Analysis Group.

Se menționează că un grup de hackeri cu sediul în Rusia numit Coldriver sau Callisto a efectuat o serie de atacuri care a vizat forțele armate din mai multe țări din Europa de Est, precum și Centrul de Excelență al NATO. ''Aceste campanii au fost făcute folosind conturile Gmail recent create către conturi non-Google; rata de succes a acestora este necunoscută'', se mai menționează în raport.

Google nu a găsit niciun cont Gmail compromis în timpul acestor atacuri. Coldriver (Calisto) ''a mai lansat recent campanii de phishing cu acreditări care vizează mai multe ONG-uri și grupuri de reflecție din SUA, forțe armate din Balcani și un contractant din domeniul apărării din Ucraina''.

FBI a precizat recent că hackerii ruși scanează sistemele companiilor energetice și alte infrastructuri esențiale din Statele Unite. Amintim că recent hackerii Anonymous au postat în rețea zeci de mii de fișiere din baza de date a Băncii Centrale a Rusiei, care a fost piratată. În plus, hackerii Anonymous au piratat baza de date a Companiei de radio și televiziune de stat din Rusia VGTRK.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
-0,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Mon
1
Tue
3
Wed
4
Thu
7
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău