Guvernul va cere Parlamentului să prelungească starea de urgență

  • 13 Ianuarie 2023 13:29
Guvernul va cere Parlamentului să prelungească starea de urgență

Starea de urgență va fi prelungită atâta timp cât vor persista riscurile legate de războiul din Ucraina, dar și riscurile legate de situația energetică, afirmă premierul Natalia Gavrilița. „Starea de urgență se va încheia atunci când nu vor mai exista condiții și riscuri din cauza războiului, riscuri legate de situația energetică. Și îmi doresc foarte mult să ajungem să expire această stare de urgență”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, transmite IPN.

Potrivit premierului, Guvernul urmează să mai meargă în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență. „Continuăm să ne confruntăm cu riscuri și în privința războiului, aceste bombardamente care au loc regulat. Oricum suntem într-o situație dificilă pe plan energetic, pentru că nu se respectă contractul pe care îl avem cu „Gazprom”. Noi primim mult mai puține resurse, aproximativ 56% în decembrie decât cantitatea obișnuită. Continuă să existe riscuri care ar necesita intervenția rapidă și urgentă a Guvernului”, a notat șefa cabinetului de miniștri.

Natalia Gavrilița dă asigurări că acest instrument este utilizat foarte judicios – atunci când este nevoie, când există premise generate de riscuri. În ceea ce ține de faptul că opoziția contestă de fiecare dată prelungirea stării de urgență, premierul spune că „aceasta este natura democrației”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău