Guvernul Turciei a decis majorarea cu 40% a bugetului apărării pentru 2018

  • 06 Octombrie 2017 13:47
Guvernul Turciei a decis majorarea cu 40% a bugetului apărării pentru 2018

Guvernul Turciei a decis majorarea bugetului apărării cu 40% pentru anul 2018, până la nivelul de 40,4 miliarde de lire turcești (11,17 miliarde de dolari), informează cotidianul turc Hurriyet, citând planurile fiscale ale executivului de la Ankara, potrivit agenției de presă dpa.

Miniștri ai guvernului turc au anunțat în această săptămână că vor exista majorări de taxe pentru a finanța noi proiecte în domeniul securității și apărării.

Armata turcă este angajată în luptele din Siria, unde controlează teritoriul din nord. Ea preconizează de asemenea noi acțiuni pe teritoriul sirian și, mai mult, a inițiat operațiuni împotriva aripii armate a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia încearcă, de asemenea, să-și amelioreze capacitățile militare, inclusiv prin dezvoltarea de arme pe plan intern.

Recent, Ankara a încheiat un contract cu Federația Rusă pentru achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400, cel mai important contract încheiat de Moscova cu Ankara până în prezent.

Acest acord, a cărui valoare nu a fost dezvăluită — presa turcă evocând anterior un contract de 2,5 miliarde de dolari — a suscitat îngrijorarea aliaților Turciei din cadrul NATO. Relațiile dintre Alianță și Moscova trec printr-o criză după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, care este acuzată și de faptul că acordă sprijin rebelilor separatiști proruși din estul Ucrainei.

Pentagonul a tras un semnal de alarmă, afirmând că "în general, este mai bine pentru aliați să cumpere echipamente care să opereze ca un tot".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău