Guvernul SUA va finanța programe de instruire pentru dezvoltarea forței de muncă în agricultură. Cererile de participare pot fi depuse până în decembrie

  • 04 Noiembrie 2019 13:11
Guvernul SUA va finanța programe de instruire pentru dezvoltarea forței de muncă în agricultură.
Cererile de participare pot fi depuse până în decembrie

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), prin proiectul Agricultură Performantă în Moldova (APM), a lansat un apel de granturi pentru desfășurarea activităților inovatoare în vederea implementării parteneriatelor pentru dezvoltarea forței de muncă în sectorul agricol de înaltă valoare. Cererile de participare pot fi depuse până la 23 decembrie, iar finanțarea poate fi solicitată de instituțiile de învățământ, asociațiile industriale, organizații neguvernamentale și sectorul privat, transmite MOLDPRES.

Bugetul total pentru acest apel de granturi este de șapte sute de mii de lei, iar suma acordată pentru fiecare grant va varia între 150-350 de mii de lei.

Activitățile care pot fi sprijinite în cadrul acestui apel de granturi trebuie să țină de inițiative pentru crearea stagiilor de practică și ucenicii sau alte oportunități educaționale integrate, plasând tinerii în companii agricole de producție, companii IT care activează și în domenii aferente agriculturii, furnizori de echipamente și utilaj agricol, etc.; programe de formare, educaționale, startup-uri, incubatoare agrobusiness, Incubator agrobusiness, evenimente pentru tineri, platforme regionale de comunicare ș.a.

Toate aceste activități urmează să contribuie la angajarea și menținerea mai multor tineri în sectorul agricol de înaltă valoare (mere, fructe sâmburoase, struguri de masă, pomușoare, miere, legume de câmp pentru prelucrare) și să îmbunătățească practicile educaționale în baza nevoilor sectorului privat.

În scopul demonstrării angajamentului față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului de cel puțin 10% din valoarea totală a activității pentru organizațiile non-profit și instituțiile educaționale, precum și 30% din valoarea totală a activității pentru companiile comerciale.

Pentru a răspunde la întrebările potențialilor aplicanți și a explica procedurile de aplicare, Proiectul USAID/APM va organiza pe 14 noiembrie o sesiune informativă.  

Conform celor mai recente date ale Biroului Național de Statistică, circa un sfert din cei 397 500 de tineri angajați (persoane cu vârste cuprinse între 15-34 de ani) lucrează în agricultură, care este cel mai mare sector de ocupare a forței de muncă tinere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău