Guvernul Spaniei cere închiderea prin decizii judecătorești a trei „ambasade” catalane

  • 02 Iulie 2019 15:05
Guvernul Spaniei cere închiderea prin decizii judecătorești a trei „ambasade” catalane

Guvernul Spaniei a cerut unei instanțe din Catalonia închiderea a trei reprezentanțe ale provinciei respective la Berlin, Londra și Geneva, a anunțat marți Ministerul de Externe de la Madrid.

Într-un comunicat citat de AFP, ministerul arată că activitatea celor trei misiuni 'răspunde evident obiectivelor procesului separatist din Catalonia, care a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională''.

La același tribunal era înregistrat deja un litigiu între guvernul spaniol și cel al provinciei, privind legalitatea 'ambasadelor' respective.

Responsabilul cu relațiile externe ale administrației separatiste de la Barcelona, Alfred Bosch, a declarat agenției France Presse că 'a fi prezenți în lume nu este doar voința, ci și obligația noastră'. El a susținut că reprezentanțele în străinătate ale Cataloniei au fost înființate în vederea existenței ipotetice, în viitor, a unui stat catalan independent, iar activitatea lor este legitimă.

După ce a suspendat autonomia Cataloniei, în octombrie 2017, ca reacție la o tentativă de secesiune, una din primele măsuri ale guvernului de la Madrid a fost închiderea tuturor reprezentanțelor provinciei, cu excepția celei de la Bruxelles, reamintește AFP. Reveniți la putere în provincie după numai câteva luni, separatiștii au redeschis misiunile respective și au anunțat că vor înființa și altele.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău