Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, aprobând șapte proiecte de legi

  • 11 Februarie 2019 10:55
Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, aprobând șapte proiecte de legi

Guvernul a aprobat astăzi șapte proiecte de lege prin asumare de răspundere în fața Parlamentului.

Acestea se referă la modificarea mai multor legi, inclusiv a salarizării, Legea bugetului, reducerea unor amenzi, declararea de utilitate publică a lucrărilor de construcție a Terminalului Vamal Centru, excluderea din componența Zonei Economice Libere Bălți a unui teren din Chișinău, etc.

Unul din proiecte prevede majorarea salariilor pentru managerii instituțiilor de învățământ, precum și pentru anumite categorii de personal din cadrul ordinii publice. Ministrul Finanțelor Ion Chițan a explicat că totalul majorărilor va constitui 138 de milioane de lei, bani care sunt prevăzuți în bugetul de stat.

Premierul Pavel Filip a menționat că Guvernul a apelat la mecanismul asumării răspunderii din cauza funcționalității reduse a Parlamentului.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, dacă, în decursul a 72 de ore din momentul angajării răspunderii de către Guvern, cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși nu depun o moțiune de cenzură Guvernului sau dacă moțiunea de cenzură depusă este respinsă, proiectele de lege se consideră adoptate și devin executorii pentru Guvern.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău