Guvernul Rusiei, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat

  • 15 Ianuarie 2020 15:51
Guvernul Rusiei, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat Telegraph

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a anunțat astăzi, 15 ianuarie, că Guvernul pe care-l conduce a demisionat.

Decizia fost luată după adresarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, către Adunarea Federală, urmată de o întâlnire de lucru cu Dmitri Medvedev.

Vladimir Putin a mulțumit membrilor guvernului pentru munca pe care au depus-o în comun,"deși nu totul a ieșit cum trebuie". Liderul rus a mai spus că în viitorul apropiat se va întâlni cu fiecare membru al cabinetului de miniștri, potrivit Rador. 

Deocamdată, le cere să-și îndeplinească toate îndatoririle care le revin.

Menționăm că, potrivit Agerpres, Vladimir Putin a propus miercuri organizarea unui referendum pentru revizuirea Constituției cu scopul consolidării puterilor Parlamentului, menținând în același timp caracterul prezidențial al sistemului politic pe care îl patronează de 20 de ani.

Principală măsură anunțată vizează consolidarea rolului Parlamentului în formarea guvernului, oferindu-i-se prerogativa alegerii șefului guvernului pe care președintele va fi apoi obligat să-l numească. În prezent, Duma confirmă alegerea făcută de șeful statului.

Declarațiile sale intervin în timp ce observatorii încearcă să depisteze vreun indiciu despre cum ar putea evolua reforma sistemului politic în Rusia înainte de 2024 când actualul său mandat prezidențial se încheie, iar Constituția îi interzice să candideze din nou.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău