Guvernul rus a ordonat ca podul Crimeei să fie reparat înainte de 1 iulie 2023

  • 14 Octombrie 2022 13:29
Guvernul rus a ordonat ca podul Crimeei să fie reparat înainte de 1 iulie 2023

Guvernul rus a ordonat vineri repararea până la 1 iulie 2023 a Podului Kerci, care leagă peninsula ucraineană Crimeea - anexată ilegal de Moscova - de teritoriul Rusiei și care a fost parțial distrus de o explozie sâmbăta trecută, explozie pe care Moscova o impută Kievului, informează AFP.

Guvernul "fixează data limită pentru finalizarea contractelor de stat pentru executarea lucrărilor (de reparare la pod) la 1 iulie 2023", informează un ordin semnat de premierul rus Mihail Mișustin.

Podul Kerci sau Podul Crimeei, simbol al anexării peninsulei ucrainene cu același nume, este crucial pentru aprovizionarea trupelor ruse angajate în Ucraina și a fost parțial distrus de un atac cu campion-capcană, potrivit Moscovei.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a afirmat că acest "atac terorist" a fost organizat de serviciile de informații ale armatei ucrainene, susținând că un agent al Kievului a coordonat tranzitul încărcăturii explozibile prin mai multe țări și a fost în contact cu diferiți intermediari, transmite Agerpres.

Drept ripostă, Rusia a întreprins luni și marți bombardamente masive pe teritoriul Ucrainei, vizând în special infrastructuri energetice civile și provocând numeroase întreruperi de curent și de alimentare cu apă.

Miercuri, FSB a anunțat că a arestat opt persoane - cinci ruși și trei cetățeni ai Ucrainei și Armeniei - suspectați că au participat la acest atac, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, circulația rutieră și feroviară a fost reluată parțial de mai multe zile pe acest pod.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău