Guvernul României a reluat programul de burse destinate elevilor din Ucraina pentru studierea limbii române

  • 26 Septembrie 2022 18:43
Guvernul României a reluat programul de burse destinate elevilor din Ucraina pentru studierea limbii române

Guvernul de la București, prin Departamentul Românilor de Pretutindeni, a reluat programul de burse destinate elevilor din Ucraina pentru studierea limbii române. Cuantumul acestor burse s-a dublat, fiind acum de 2.000 de lei pentru fiecare elev.

Asociația Românilor din Regiunea Odesa ”Gavriil Muzicescu”, a primit în urmă cu câteva zile acceptul autorităților române de a gestiona programul de burse acordate școlarilor de origine română din Ucraina pentru învățarea și aprofundarea studiilor de limba română, scrie RADOR.

Bursele nu s-au mai acordat din decembrie 2020.

„Suntem singura asociație care procesează toate dosarele pe sudul regiunii Odesa, adică toate școlile care învață în limba română. 12 sau 13 școli și în jur de 1.000 de elevi ar putea beneficia. Pentru clasele primare, I-IV. Anii precedenți, când au fost aceste burse acordate, era cuantumul de 1.000 de lei. Acum, cuantum de 2.000 de lei per elev. E un formular care se completează, se semnează de părinte, însă mai jos se confirmă de Consulatul României – fie la Odesa, fie la Cernăuți. Și din cauza aceasta noi avem acuma o mică problemă, că la Odesa Consulatul și-a întrerupt programul”, a spus Vladimir Pavel, președintele Asociației ”Gavriil Muzicescu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău