Guvernul României a fost înștiințat oficial că Laura Codruța Kovesi este candidatul susținut de Parlamentul European

  • 09 Martie 2019 07:56
Guvernul României a fost înștiințat oficial că Laura Codruța Kovesi este candidatul susținut de Parlamentul European

Președintele Parlamentului European Antonio Tajani a transmis Guvernului român că Laura Codruța Kovesi este candidatul susținut de Parlamentul European pentru postul de procuror-șef european. Tajani a postat pe contul său de Twitter scrisoarea adresată autorităților de la București. 

"Laura Codruța Kovesi este candidatul Parlamentului European pentru șefia Parchetului European. Ea are toate calitățile necesare pentru a face o treabă excelentă. Avem nevoie de mai multe femei exemplare precum Laura Codruța Kovesi în poziții de conducere," a anunțat Tajani pe pagina de Twitter.

În scrisoare, Tajani reamintește că, în conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul și Consiliul numesc de comun acord procurorul-șef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit, plecând de la o listă scurtă de candidați calificați întocmită de comitetul de selecție al EPPO, scrie Agerpres

De asemenea, președintele PE reamintește că în urma audierii comune din comisiile PE pentru libertăți civile și control bugetar de pe 26 februarie, Laura Codruța Kovesi i-a devansat prin numărul de voturi primite pe contracandidații săi Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania). 

"La întâlnirea de pe 7 martie, Conferința Președinților a decis că doamna Laura Codruța Kovesi este candidata Parlamentului și a mandatat o echipă formată din trei negociatori (...) să susțină această poziție în viitoarele discuții cu Consiliul privind numirea procurorului-șef european", se mai menționează în scrisoare. 

Cei trei eurodeputați mandatați să negocieze cu Consiliul UE în acest dosar sunt britanicul Claude Moraes (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților - S&D), președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), eurodeputata germană Ingeborg Grässle (Grupul Partidului Popular European - PPE), președinta Comisiei pentru control bugetar (CONT), și eurodeputata olandeză Judith Sargentini (Grupul Verzilor), vicepreședintă a Comisiei LIBE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău