Guvernul României a donat 25 mii de cărți pentru bibliotecile din Republica Moldova

  • 27 August 2014 13:34
Guvernul României a donat 25 mii de cărți pentru bibliotecile din Republica Moldova

La festivitățile dedicate Zilei Independenței Republicii Moldova, miercuri, 27 august, a participat și premierul român Victor Ponta.

El a depus flori, împreună cu oficialii de la Chișinău, la monumentul lui Ștefan cel Mare, și a venit cu o serie de donații din partea Guvernului de la București.  

În cadrul unei ceremonii organizate la Biblioteca Municipală ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Chișinău, premierul român Victor Ponta a anunțat despre o donație de aproximativ 25 mii de cărți în limba română. ”Același popor, în două țări diferite... Nimic nu poate să păstreze mai mult o identitate națională decât o carte”, a menționat în discursul său oficialul de la București. Tot astăzi, guvernul României a venit cu o donație de 15 autovehicule Dacia Duster pentru instituții publice din Republica Moldova.

Mașinile donate se potrivesc perfect pentru drumurile noi și bune din Republica Moldova, dar și pentru cele vechi, nereparate încă, a menționat la rândul său premierul Iurie Leancă.

În șirul donațiilor oferite  de Guvernul de la București și anunțate astăzi de premierul Victor Ponta, se înscrie și o sumă de un million de euro pentru finalizarea lucrărilor de reconstrucție a clădirii Muzeului de Artă din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău