Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

  • 16 Iunie 2020 19:30
Guvernul României a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile

Decizia intră în vigoare de miercuri, 17 iunie, dar hotărârea merge în parlament pentru aprobare, transmite RRA.

A fost stabilit și un nou set de măsuri de relaxare.
 
Principala noutate pe care executivul a adoptat-o astăzi în legătură cu măsurile de relaxare este legată de faptul că slujbele religioase se pot desfășura și în interiorul bisericilor.
 
Ministrul sănătății Nelu Tătaru a prezentat condițiile care trebuie să fie respectate. 
 
Aceste reluări de slujbe sau adunări religioase în interior se fac, la fel, în contextul respectării acelei distanțiări fizice. Numărul de persoane aflate în interiorul bisericilor sau sălilor de cult se va face în funcție de suprafața acestor săli, numărul de persoane va ține cont de distanțarea fizică, la fel, obligativitatea păstrării măștilor este în curs.”
 
Totodată, Nelu Tătaru a mai amintit că rămân în vigoare alte măsuri de relaxare, cum ar fi deschiderea sălilor de fitness, a creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor.
 
Și în mall-uri crește gradul de relaxare, dar rămân închise cinematografele și restaurantele. De asemenea, se redeschid casele de pariuri și de jocuri de noroc.
 
La rândul său, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis astăzi ca, săptămânal, să publice lista cu țările unde se reiau zborurile aeriene și țările pentru care cetățenii nu trebuie să mai stea în izolare când se întorc în România.
 
Tot astăzi, guvernul a mai adoptat și o ordonanță de urgență prin care sunt scutite de la plata impozitului specific pentru 90 de zile companiile din domeniul HORECA.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău