Guvernul Republicii Moldova a aprobat Acordul interguvernamental pentru conversiunea permiselor de conducere cu Republica Albania

  • 05 Iunie 14:58
Guvernul Republicii Moldova a aprobat Acordul interguvernamental pentru conversiunea permiselor de conducere cu Republica Albania

Guvernul Republicii Moldova a aprobat azi, 5 iunie 2024, Acordul, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Consiliul de Miniștri al Republicii Albania privind conversiunea permiselor de conducere semnat la Chișinău la 22 februarie 2024 și la Tirana la 21 martie 2024, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Acordul definește domeniile de cooperare dintre părțile semnatare, va contribui la consolidarea relațiilor de cooperare între acestea în domeniul conversiunii permiselor de conducere și va sprijini facilitarea traficului rutier în cele două țări, pe baza unor condiții egale și reciproc avantajoase.

Așadar, obiectivul principal al Acordului este simplificarea procedurii de conversiune a permiselor de conducere pentru titularii de documente de conducere eliberate de autoritățile competente din Republica Moldova și Republica Albania, inclusiv pentru titularii de permise de conducere valabile cu permise de ședere din Republica Moldova și Republica Albania, pe bază de reciprocitate. De asemenea, acesta va facilita deplasarea cetățenilor ambelor țări pe teritoriul acestora.

Instituția de bază responsabilă pentru implementarea Acordului este Ministerul Afacerilor Interne, iar Agenția Servicii Publice va acționa în calitate de instituție auxiliară.

Guvernul Republicii Moldova își exprimă încrederea că Acordul respectiv va contribui semnificativ la îmbunătățirea mobilității cetățenilor și la consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Republica Albania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
29,24
Nori împrăștiați
Umiditate:54 %
Vint:5,66 m/s
Sat
27
Sun
27
Mon
24
Tue
25
Wed
26
Arhivă Radio Chișinău