Guvernul olandez a anunțat anularea până la 1 septembrie a tuturor evenimentelor și festivalurilor care durează mai mult de o zi

  • 26 Iulie 2021 17:13
Guvernul olandez a anunțat anularea până la 1 septembrie a tuturor evenimentelor și festivalurilor care durează mai mult de o zi

Guvernul olandez a anunțat luni anularea până la 1 septembrie a tuturor evenimentelor și festivalurilor care durează mai mult de 24 de ore, pentru a evita apariția de noi focare de COVID-19, informează France Presse citat de AGERPRES.

Prin urmare, edițiile din 2021 ale unor festivaluri muzicale cunoscute la nivel internațional, precum Lowlands, Mysteryland și Down the Rabbit Hole, programate pentru luna august, sunt anulate.

„Din păcate, nu este rezonabil să permitem ca aceste evenimente să continue'', a declarat premierul Mark Rutte într-o conferință de presă la Haga.

Guvernul consideră că testarea vizitatorilor la fiecare 24 de ore în timpul unui festival ar fi prea complicat de organizat din punct de vedere logistic.

Decizia a fost luată „în urma consultării cu sectorul evenimentelor'', a precizat Rutte.

Evenimentele care durează mai mult de 24 de ore au fost deja suspendate până la 13 august. Guvernul a decis să prelungească interdicția până la sfârșitul verii.

De asemenea, guvernul olandez a anunțat o relaxare a restricțiilor de călătorie, la fel ca majoritatea țărilor UE. Începând cu 8 august, Țările de Jos nu vor mai recomanda să nu se călătorească în interiorul UE. La întoarcere, turiștii vor trebui să prezinte un test negativ sau un certificat de vaccinare și să respecte o perioadă de carantină, în funcție de situația din țara vizitată.

O creștere a numărului de infecții la începutul lunii iulie, în special în rândul tinerilor, a forțat guvernul să revină asupra relaxării restricțiilor sanitare, în special luând decizia de a închide din nou cluburile de noapte.

După ce a atins un nivel record, numărul de infecții în Olanda a scăzut luni, fiind raportate aproximativ 4.600 de cazuri noi, o cifră sub media ultimelor șapte zile.

Această țară de 17 milioane de locuitori a înregistrat peste 1,8 milioane de cazuri de coronavirus și 17.807 decese. Aproximativ 83% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, iar 59% dintre adulți sunt complet vaccinați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău