Guvernul May vrea ca acordul cu UE privind Brexit să fie aprobat de parlament înainte de inaugurarea noului PE

  • 25 Aprilie 2019 16:35
Guvernul May vrea ca acordul cu UE privind Brexit să fie aprobat de parlament înainte de inaugurarea noului PE

Guvernul premierului britanic Theresa May vrea ca acordul încheiat cu Uniunea Europeană privind ieșirea țării din blocul comunitar să fie aprobat de parlamentul britanic înaintea de inaugurarea noului Parlament European, în iulie, a declarat joi ministrul britanic pentru cabinet, David Lidington, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Responsabilul britanic, care a făcut aceste declarații în marja discuțiilor despre Brexit purtate cu opoziția laburistă, a menționat că atmosfera acestor convorbiri este "productivă", dar nu poate da o dată exactă pentru un nou vot în parlament cu privire la acord, acesta depinzând de evoluția discuțiilor.

Parlamentul de la Londra a respins deja de trei ori acordul încheiat de guvernul May cu Bruxelles cu privire la Brexit, ceea ce a determinat și amânarea retragerii țării din UE, prevăzută inițial la sfârșitul lui martie a.c.

Lidington a exclus pe de altă parte organizarea unui nou referendum privind independența Scoției înainte de 2021. Miercuri, premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a declarat că țara sa trebuie să organizeze un nou referendum privind independența față de Regatul Unit înaintea alegerilor parlamentare din mai 2021.

Scoțienii au respins independența prin vot, cu o diferență de 10% în favoarea unioniștilor, într-un referendum organizat în 2014. Unul din argumentele împotriva secesiunii a fost că Scoția ar ieși astfel din Uniunea Europeană. În 2016, când 52% din alegătorii din Regatul Unit s-au pronunțat pentru Brexit în cadrul unui alt referendum, scoțienii și nord-irlandezii au fost majoritar împotrivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău