Guvernul lansează un canal de Telegram în limba rusă, pentru a oferi informații veridice. Daniel Vodă: „Executivul și-a propus să comunice țintit”

  • 05 Iunie 12:18
Guvernul lansează un canal de Telegram în limba rusă, pentru a oferi informații veridice. Daniel Vodă: „Executivul și-a propus să comunice țintit”

Guvernul lansează un canal de Telegram în limba rusă pentru a comunica țintit și a oferi informații verificate despre activitatea instituțiilor statului și a executivului, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Inițiativa vine ca urmare a războiului informațional pe care Rusia îl poartă în Rep. Moldova. ”Provitelstvo na ruskom” este numele canalului de telegram al Guvernului în limba rusă menit să sporească transparența instituției, transmite Radio Chișinău.

„Această inițiativă vine ca răspuns la numărul crescut de dezinformări răspândite pe canale anonime pe această rețea de socializare. Executivul și-a propus să comunice țintit. Scopul acestui nou canal este de a oferi cetățenilor informații precise, verificate din partea tuturor autorităților publice guvernamentale. Utilizatorii vor putea accesa știri despre cele mai importante activități ale Guvernului și vor putea să se informeze cu privire la mesajele de interes public. Prin intermediul acestui canal, Guvernul urmărește să îmbunătățească transparența și să asigure accesul tuturor cetățenilor la informații corecte și relevante”, a declarat Daniel Vodă.

Oligarhii fugari Ilan Șor și Veaceslav Platon sunt principalii actori care promovează dezinformarea sponsorizată pe Facebook, potrivit unei analize recente a Asociației WhatchDog. Doar în luna mai, cei doi actori politici pe care mizează Kremlinul, au cheltuit aproximativ 31 de mii de euro pentru promovarea falsurilor, arată studiul.

Scopul principal al acestor campanii sponsorizate este de a semăna panică în societate, de a discredita procesul de integrare europeană a Rep. Moldova și de a spăla imaginea Rusiei, spune într-un interviu pentru Radio Chișinău expertul Andrei Rusu, autorul analizei.

Accesați și: INTERVIU | Expertul WatchDog Andrei Rusu: Țintele dezinformărilor promovate de Platon și Șor sunt straturile sociale sărace și etniile din Republica Moldova. Scopul este să semene panică în societate și să radicalizeze unele elemente (Audio)

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
32,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,57 m/s
Mon
27
Tue
28
Wed
30
Thu
31
Fri
31
Arhivă Radio Chișinău