Guvernul italian a anunțat noi măsuri restrictive pentru perioada sărbătorilor de sfârșit de an

  • 19 Decembrie 2020 14:59
Guvernul italian a anunțat noi măsuri restrictive pentru perioada sărbătorilor de sfârșit de an

Guvernul de la Roma a anunțat vineri măsuri de carantină la nivel național pentru sărbătorile de sfârșit de an, după ce experții au avertizat că Italia continuă să se confrunte cu un risc ridicat de contaminare cu noul coronavirus, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Au fost adoptate restricții de tip "zonă roșie": carantinarea populație acasă, cu excepția motivelor legate de muncă, sănătate, treburi urgente, precum și închiderea majorității magazinelor.

Restricțiile vor fi valabile în perioada 24-27 decembrie, 31 decembrie-3 ianuarie și 5-6 ianuarie, a anunțat premierul Giuseppe Conte la încheierea unei ședințe de guvern.

Aplicarea acestor măsuri a fost decisă deoarece "în rândul experților noștri există îngrijorări puternice cu privire la riscul creșterii curbei infecției în perioada Crăciunului", a declarat Conte reporterilor.

Măsurile de tip "zonă portocalie", care permit oamenilor să se deplaseze în orașele de reședință și să deschidă magazinele, cu excepția barurilor și a restaurantelor, se vor aplica în perioada 28-30 decembrie și pe 4 ianuarie.

În aceste perioade, celor care locuiesc în orașe mai mici li se va permite să călătorească pe o rază de 30 de kilometri față de locul de reședință, cu excepția capitalelor de provincie, a precizat premierul italian.

În perioada zilelor de izolare, se pot primi maxim doi vizitatori, în afara copiilor cu vârsta sub 14 ani.

Totodată, premierul Giuseppe Conte a promis un pachet de ajutor economic de 645 milioane de euro pentru barurile și restaurantele afectate.

În cursul zile de vineri, un raport săptămânal al ministerului sănătății privind tendințele răspândirii virusului a indicat o creștere a valorii reproducerii (R), un indicator cheie care urmărește cât de repede se răspândește virusul.Valoarea R a crescut de la 0.82 la 0.86 "pentru prima dată după câteva săptămâni", a anunțat într-un comunicat un oficial al ministrului, Giovani Rezza.
Pentru ca epidemia să fie sub control, valoarea R trebuie să fie sub 1.

La începutul lunii decembrie guvernul italian a introdus alte restricții pentru perioada sărbătorilor de sfârșit de an, printre care prelungirea interdicției de circulație pe timpul nopții și limitarea deplasărilor între regiuni.

Italia este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19. Cu o populație de 60 de milioane de locuitori, Italia a înregistrat aproape 68.000 de decese, mai mult decât orice altă țară europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău