Guvernul își propune editarea unor cărți privind istoria conflictului de pe Nistru

  • 23 Decembrie 2011 15:45
Guvernul își propune editarea unor cărți privind istoria conflictului de pe Nistru

Guvernul a format vineri, 23 decembrie, un grup de lucru care va organiza manifestările dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul conflictului armat de pe Nistru. Din grupul de 11 persoane care va fi condus de vicepremierul Mihai Moldovanu vor face

Guvernul a format vineri, 23 decembrie, un grup de lucru care va organiza manifestările dedicate comemorării a 20 de ani de la începutul conflictului armat de pe Nistru. Din grupul de 11 persoane care va fi condus de vicepremierul Mihai Moldovanu vor face parte și șapte miniștri.

Potrivit programului de manifestări stabilit pentru anul viitor, pe 2 martie se vor organiza acțiuni de comemorare a celor care au căzut în luptele de pe Nistru, vor fi inaugurate monumente, iar în școli se vor desfășura lecții tematice. Guvernul își propune și editarea unor cărți privind istoria conflictului, precum și acordarea unor ajutoare unice invalizilor și familiilor participanților la luptă care au decedat. De asemenea, combatanții vor primi medalii comemorative.

În luptele  armate de pe Nistru, la care au participat și polițiști și combatanți moldoveni, au fost omorâte aproximativ 300 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău