Guvernul grec impune lockdown-ul la Salonic

  • 29 Octombrie 2020 15:23
Guvernul grec impune lockdown-ul la Salonic

Guvernul grec a decis joi instituirea unei serii de restricții antiepidemice la Salonic, al doilea oraș ca mărime al Greciei, unde vor fi interzise intrările și ieșirile din localitate ca urmare a intrării orașului în zona ''roșie'' după creșterea numărului cazurilor de COVID-19, relatează agențiile DPA și EFE, citate de Agerpres.


''La fel ca în primul val, când am acționat din timp, trebuie să acționăm mai aspru și mai devreme ca alte state europene pentru a evita ce este mai rău (...) și pentru a ajuta sistemul sanitar'', a declarat premierul grec, Kyriakos Mitsotakis.

Cei 1,1 milioane de locuitori ai zonei metropolitane Salonic vor trebui să poarte mască inclusiv în spațiile publice deschise și să rămână în case între orele 00:30 și 05:00.

Toate reuniunile în spațiile publice și private sunt interzise, iar locurile de joacă, terenurile de sport, siturile arheologice, muzeele și teatrele vor fi închise. Restaurantele vor avea dreptul să facă doar livrări.

Premierul Mitsotakis a anunțat și închiderea perimetrală a orașului Salonic, intrările și ieșirile din localitate fiind interzise, măsură decisă pentru toate localitățile aflate în zona ''roșie''. Orașul Larisa, din centrul Greciei, a intrat de asemenea în zona roșie și a fost instituită și acolo carantina.

Aceste măsuri sunt aplicate în baza unui plan antiepidemic elaborat cu o lună în urmă de guvernul de la Atena, care prevede că zonele cu un număr semnificativ de infecții intră în lockdown, iar în cele cu o situație epidemiologică mai favorabilă se aplică restricții mai ușoare.

Regiunea capitalei Atena, Attica, este în continuare în zona ''portocalie'', care implică măsuri de vigilență sporite.

Grecia a reușit să combată cu succes epidemia în primăvară după ce a luat timpuriu măsuri severe de restricționare a deplasărilor și adunărilor. În ultimele 14 zile această țară a înregistrat o rată de 90,4 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a patra cea mai redusă în rândul statelor UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău