Guvernul Germaniei susține proiecte de modernizare a infrastructurii din R.Moldova

  • 19 Martie 2018 08:32
Guvernul Germaniei susține proiecte de modernizare a infrastructurii din R.Moldova

Guvernul Germaniei va aloca două milioane de euro pentru proiecte de modernizare a infrastructurii moldovenești. Pe 16 martie, a fost anunțată lansarea programului „Infrastructură Socială și Eficiență Energetică” pentru anul 2018, o continuare a programului finalizat în 2017, transmite IPN.

La concurs vor putea participa comunitățile care nu au beneficiat anterior de surse financiare pentru lucrări de renovare în cadrul programului. Valoarea maximă a granturilor oferite va fi de 75 de mii de euro pentru localitățile rurale și 150 mii euro pentru orașe. Beneficiarii de granturi trebuie să asigure și contribuția comunității de cel puțin 15% din valoarea proiectului pentru localitățile rurale și de 30% în cazul localităților urbane.

Formularele de aplicare pot fi expediate până pe data de 2 mai 2018, la adresa: [email protected]. În perioada 2005-2017, au fost realizate 210 proiecte de dezvoltare comunitară în localități cu o populație de până la 20 de mii de locuitori din 20 de raioane.

Proiectele au urmărit dezvoltarea infrastructurii sociale (școli, grădinițe, sisteme de canalizare și aprovizionare cu apă potabilă, drumuri etc.) și stabilirea parteneriatului între comunitățile de pe ambele maluri ale râului Nistru cu un accent pe folosirea eficientă a energiei și utilizarea resurselor energetice de alternativă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău