Guvernul francez se așteaptă la o contracție economică de 11% în acest an

  • 02 Iunie 2020 10:10
Guvernul francez se așteaptă la o contracție economică de 11% în acest an

Guvernul de la Paris mizează în prezent pe o contracție de 11% a Produsului Intern Brut în acest an, față de un recul de 8% cât estima anterior, a anunțat luni ministrul Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, informează AFP, preluat de Agerpres.

 

"Creșterea înregistrată de Franța în 2020, sau mai degrabă recesiune ar fi termenul mai adecvat, va fi de 11%", a declarat Bruno Le Maire pentru postul de televiziune RTL. Le Maire a precizat că noua cifră va fi inclusă în proiectul de rectificare bugetară care va fi prezentat în următoarele zile în consiliul de miniștrii. "Șocul economic va fi extrem de brutal dar am convingerea absolută că ne vom reveni în 2021", a adăugat Bruno Le Maire.

Săptămâna trecută și Institutul național de statistică din Franța (Inee) a indicat că în 2020 economia va înregistra o contracție mai mare decât cea de 8% prognozată de Guvernul de la Paris, din cauză că reluarea activității după izolare va fi "în cel mai bun caz, una progresivă în al doilea trimestru".

Cu toate acestea, ministrul Economiei mizează pe planurile de susținere a diferitelor sectoare afectate de criză (turism, auto, aeronautică, etc.) și pe planul de relansare care urmează să fie anunțat în septembrie pentru a accelera această relansare.

"Luăm toate măsurile în toate sectoarele", a dat asigurări Bruno Le Maire, citând și viitorul plan pentru start-up-urile din tehnologie "pentru ca acestea să nu fie preluate unul după altul de giganții din sectorul digital". 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău