Guvernul este interesat în relansarea Dialogului Strategic cu SUA

  • 15 August 08:30
Guvernul este interesat în relansarea Dialogului Strategic cu SUA

Contribuția substanțială a asistenței financiare și sprijinul acordat de către SUA Republicii Moldova au fost discutate în cadrul unei întrevederi, pe care a avut-o premierului Maia Sandu cu congresmenul american, Mike Quigley.

Șefa cabinetului de miniștri a lansat invitația alăturării la Grupul de sprijin politic pentru Republica Moldova din Congresul SUA, fapt ce, în opinia sa, va contribui la consolidarea dialogului bilateral, transmite IPN.

„Vom aprecia înalt contribuția Statelor Unite ale Americii în susținerea proceselor reformatoare, aflate în derulare, în Republica Moldova. Contăm pe sprijinul și o bună cooperare cu SUA în domeniile cheie precum: democrație și bună guvernare, dezvoltare economică și financiară, cooperare în domeniul securității”, a menționat Maia Sandu, citată într-un comunicat remis de Guvern.

Prim-ministrul a declarat că executivul luptă împotriva corupției și caută soluții pentru a recupera banii furați din sistemul bancar. Totodată, Maia Sandu a accentuat necesitatea gestionării corecte a resurselor statului.

De asemenea, premierul a subliniat că actualul Guvern este interesat în relansarea Dialogului Strategic cu SUA și valorificarea acestui format de cooperare, prin desfășurarea ședințelor grupurilor comune de lucru. În același timp, Maia Sandu a mulțumit partenerilor americani pentru susținerea oferită pentru fortificarea securității, suveranității și integrității Republicii Moldova, dar și pentru contribuția SUA în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rândul său, oficialul american a reiterat disponibilitatea Statelor Unite de a oferi în continuare sprijin Republicii Moldova. Mike Quigley a accentuat necesitatea asigurării transparenței în procesele decizionale ale statului, dar și combaterii corupției în țara noastră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
22,25 °C
cer senin
Umiditate:60 %
Vint:4,6 m/s
Sat
24 °C
Sun
25 °C
Mon
24 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C

Curs oficial BNM 24 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău