Guvernul din Grecia rechiziționează două clinici private pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

  • 20 Noiembrie 2020 15:21
Guvernul din Grecia rechiziționează două clinici private pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Ministerul Sănătății al Greciei va proceda vineri la rechiziționarea a două clinici private, cu tot cu personal, la Salonic. În al doilea oraș al țării, o persoană din trei este contaminată cu coronavirus, transmite Agerpres si Digi24.ro

„Ministerul va proceda la rechiziționarea încă de astăzi (vineri) a două clinici din Salonic”, a informat Ministerul Sănătății de la Atena, în urma refuzului clinicilor de a da curs cererii guvernului de a pune la dispoziția serviciilor de sănătate paturi suplimentare pentru pacienți cu COVID-19.

Potrivit unei surse ministeriale, solicitarea guvernului se referea la 200 de paturi suplimentare.

„Nu suntem pregătiți să îngrijim pacienți cu COVID-19”, a reacționat Grigoris Sarafianos, președintele Uniunii panelene a clinicilor, la televiziunea publică ERT.

La Salonic, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este cel mai ridicat din Grecia, iar spitalele se confruntă cu un deficit de paturi.

În consecință, guvernul a fost nevoit să recurgă la sectorul privat în baza unei legi recente, menționează comunicatul, notând că rechiziționarea este rezultatul lipsei de „înțelegere între stat și clinici”.

„Sistemul de sănătate se află sub presiune, iar săptămânile următoare vor fi critice. Trebuie limitată această presiune”, a declarat Stelios Petsas, purtător de cuvânt al guvernului.

Grecia - mult mai afectată în al doilea val al pandemiei

În nordul țării au fost luate noi măsuri din cauza situației sanitare, guvernul ordonând inclusiv închiderea unui punct de frontieră cu Albania.

În plus față de un test negativ la coronavirus în ultimele 72 de ore, cerut la intrare, fiecare persoană ce va dori să treacă frontiera din Albania în Grecia va fi supusă unui test rapid.

Pentru a răspunde „situației critice” din al doilea val al epidemiei, guvernul a recurs la 7 noiembrie la decizia de intrare în carantină pe tot teritoriul până la finele lunii, urmată, patru zile mai târziu, de interdicția de deplasare pe timp de noapte.

Grecia, mai puțin afectată în primul val de epidemie în comparație cu alte state europene, traversează de la sfârșitul lunii septembrie o perioadă de recrudescență a infectărilor.

Dacă în urmă cu o lună erau raportate doar 667 de infectări și opt decese pe zi, bilanțul anunțat joi a fost de peste 3.000 de contaminări și 59 de decese.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău