Guvernul de la București a aprobat prin memorandum decizii care vizează interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică între România și Republica Moldova

  • 18 Mai 2023 09:20
Guvernul de la București a aprobat prin memorandum decizii care vizează interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică între România și Republica Moldova

În ședința de ieri, 17 mai, Guvernul de la București a aprobat prin memorandum decizii care vizează interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică între România și Republica Moldova.

„În privința sprijinului acordat Republicii Moldova, România continuă să rămână cel mai puternic susținător al Republicii Moldova și o face într-un mod concret și consecvent. Guvernul a aprobat prin memorandum decizii care vizează interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică între România și Republica Moldova.

Sunt cunoscute rezultatele importante pe care această cooperare le-a generat, în special în timpul iernii, când sprijinul acordat de România a contat enorm pentru cetățenii din Republica Moldova pentru aprovizionarea cu gaze naturale, energie. Este un motiv în plus ca aceste eforturi să fie consolidate și de aceea, prin acest memorandum, vor fi făcute lucrări complementare interconexiunii Iași-Ungheni-Chișinău și vor fi extinse lucrările la gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău prin construcția unei conducte de transport gaze centura Chișinăului.

În privința energiei electrice, este vizată interconectarea sistemelor electro-energetice dintre România și Republica Moldova prin investiții de importanță strategică, precum linia electrică aeriană de 400 KW Suceava-Bălți sau extinderea stației dintre Suceava și Bălți cu interconexiuni de comunicații pe linie electrică pe direcția Huși-Cioara. Sunt proiecte importante care consolidează capacitatea României de a sprijini Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău