Guvernul dă bani pentru agricultură | Fermierii pot depune cererile până la 31 octombrie

  • 13 Octombrie 2016 14:15
Guvernul dă bani pentru agricultură | Fermierii pot depune cererile până la 31 octombrie

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va relua recepționarea cererilor pentru obținerea subvențiilor în agricultură.

În acest sens, Guvernul a aprobat miercuri, 12 octombrie, o serie de modificări și completări la Regulamentul privind modul de repartizare a mijloacelor Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli.

Conform modificărilor aprobate, dosarele de subvenționare vor fi recepționate până pe 31 octombrie a.c., iar autorizările de plată se vor efectua în limita fondului alocat pentru anul 2016. În același timp, autoritățile își asumă obligația de a achita subvențiile pentru cererilor depuse peste limita resurselor financiare disponibile, în anul următor.

Guvernul s-a decis ca beneficiarii să primească suportul financiar în 2017, în condițiile în care anul curent autoritățile au trebuit să facă față unui efort bugetar suplimentar, prin care s-au achitat atât obligațiile de plată pentru 2016, cât și aproape toate restanțele la plata subvențiilor pentru anii 2014 și 2015, în sumă de aproximativ 480 milioane de lei.

Măsura va asigura buna desfășurare a procesului de subvenționare a agricultorilor și va permite acordarea suportului financiar producătorilor agricoli care au făcut investiții pasibile de subvenționare în anul 2016. 

Până la 26 septembrie 2016 au fost depuse 2659 dosare pentru subvenționare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
1,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Wed
1
Thu
-0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău