Guvernul cubanez relaxează restricțiile pandemice. Plajele din Havana se redeschid, însă purtarea măștii rămâne obligatorie

  • 30 Septembrie 2021 12:58
Guvernul cubanez relaxează restricțiile pandemice. Plajele din Havana se redeschid, însă purtarea măștii rămâne obligatorie

Autoritățile din Havana au anunțat miercuri redeschiderea plajelor și a piscinelor, precum și a celebrului bulevard din capitala Cubei, Malecon, după nouă luni de închidere din cauza pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

„De astăzi, este autorizat accesul pe Malecon, cu respectarea măsurilor sanitare pentru a preveni infectările cu SARS-CoV-2, precum și deschiderea plajelor și a piscinelor, acestea din urmă la 50% din capacitate”, a anunțat ziarul oficial Tribuna de La Habana, citându-l pe guvernatorul capitalei, Reynaldo Garcia Zapata.

Situat la malul mării și fiind înconjurat de mai multe clădiri coloniale colorate, bulevardul Malecon este de obicei locul de întâlnire pentru toți locuitorii Havanei, cărora le place să alerge, să pescuiască sau să petreacă acolo timpul cu prietenii seara, activități care au fost interzise începând cu luna ianuarie din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres. 

La piscine precum și în zonele de plajă, purtarea măștii este obligatorie, cu excepția înotului, este una din prevederile relaxării. De asemenea, sunt autorizate „exercițiile fizice pe drumurile publice și în sălile de sport”.

De altfel, vinerea trecută, opt din cele 15 provincii ale Cubei și-au redeschis după nouă luni restaurantele, barurile și alte locuri publice, cu o capacitate limitată de locuri.

Autoritățile cubaneze au anunțat, totodată, deschiderea granițelor pentru turiști începând cu data de 15 noiembrie, precum și deschiderea treptată a școlilor între octombrie și noiembrie.

Cuba a înregistrat până în prezent 872.425 de cazuri de COVID-19, între care 7.378 de decese, la 11,2 milioane de locuitori, însă numărul cazurilor zilnice este în scădere.

Cu trei vaccinuri dezvoltate local, însă care nu au fost recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății, 5,1 milioane de cubanezi sunt complet imunizați, adică 45,6% din populație, însă obiectivul autorităților de la Havana este depășirea pragului de 90% până la sfârșitul lunii noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău