Guvernul britanic amână introducerea de controale vamale complete asupra importurilor din UE

  • 14 Septembrie 2021 14:13
Guvernul britanic amână introducerea de controale vamale complete asupra importurilor din UE

Guvernul britanic a anunțat marți că amână introducerea de controale vamale complete asupra importurilor provenind din Uniunea Europeană (UE), într-un demers "pragmatic", în condițiile în care Regatul Unit se confruntă deja cu dificultăți de aprovizionare, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Vrem ca întreprinderile să se concentreze mai degrabă pe relansarea lor postpandemică decât să se confrunte cu noi exigențe la frontieră și din acest motiv am stabilit un nou calendar pragmatic pentru introducerea de controale complete la frontieră", a declarat ministrul pentru Brexit, David Frost, într-un comunicat. "Întreprinderile vor avea acum mai mult timp pentru a se pregăti pentru aceste controale ce vor fi puse în aplicare progresiv pe parcursul anului 2022", a adăugat el.

Pandemia de coronavirus a provocat probleme de aprovizionare în Regatul Unit, care se resimt mai ales în sectorul agroalimentar, unde noi reguli privind importul de produse de origine animală ar urma să fie introduse începând cu luna viitoare.

Pentru a acorda mai mult timp întreprinderilor să se adapteze, aceste reguli vor fi amânate până la 1 ianuarie. Guvernul a decis de asemenea ca, în pofida faptului că declarațiile și controalele vamale vor fi introduse la 1 ianuarie 2022 după cum era prevăzut, declarațiile în materie de siguranță și securitate, cum sunt certificatele fitosanitare, să nu fie cerute înainte de 1 iulie 2022.

În Regatul Unit, problemele de aprovizionare s-au amplificat din cauza penuriei de mână de lucru, în special în transportul rutier, o problemă agravată de Brexit, care complică intrarea în această țară a lucrătorilor europeni, mai ales în domeniul logisticii sau al industriei alimentare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău