Guvernul aplică proceduri egale și transparente pentru prestatorii de servicii

  • 22 Februarie 2023 13:06
Guvernul aplică proceduri egale și transparente pentru prestatorii de servicii

Cerințele și procedurile de acordare a licențelor pentru prestatorii de servicii vor fi simplificate. O decizie în acest sens a fost aprobată la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, în contextul angajamentelor Republicii Moldova în raport cu Acordul general privind comerțul cu servicii (GATS), se arată în comunicatul Guvernului.

Modificările la lista de angajamente vor permite includerea unor noi reguli și proceduri, la solicitarea mediului de afaceri din multe state membre ale Organizației Mondiale a Comerțului. Prevederile suplimentare urmăresc facilitarea comerțului cu servicii, îmbunătățirea climatului de afaceri, precum și reducerea costurilor comerciale și generarea de beneficii comerciale mai largi. Mai mult, urmează a fi examinate provocările practice care afectează capacitatea întreprinderilor, în special a IMM-urilor și furnizorilor de a opera pe piețele externe.

„Este esențial ca prestatorii de servicii și întreprinzătorii să fie susținuți printr-o serie de inițiative legislative, care le-ar facilita activitatea. Inițiativă de astăzi  este importantă și vine săcompleteze lista angajamentelor deja existente, negociate de 70 țări, membre ale Organizației Mondiale a Comerțului”, a punctat Dumitru Alaiba, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Comerțul cu servicii reprezintă sectorul cu cea mai mare și mai rapidă creștere a economiei actuale. În acest sens, normele și procedurile de activitate sunt necesare să fie cât mai accesibile și transparente, pentru a nu periclita comerțul cu servicii și activitatea prestatorilor în domenii precum: servicii financiare, de comunicații, construcții, transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău