Guvernul a reluat dialogul cu mediul de afaceri privind legea comerțului intern

  • 02 Noiembrie 2021 11:18
Guvernul a reluat dialogul cu mediul de afaceri privind legea comerțului intern

Autoritățile au reluat dialogul cu reprezentanții comunității de afaceri privind legea comerțului intern. La discuții au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ai comunității de afaceri, ai partenerilor de dezvoltare. Ședința a fost moderată de Consiliul Economic pe lângă prim-ministru.

Experții Consiliului au prezentat practicile internaționale implementate în domeniul comerțului intern.

”Am lansat acest dialog pentru a asculta opiniile tuturor părților. Ne propunem în final să avem un sistem echilibrat și funcționabil, cu susținerea producătorilor și antreprenorilor care într-adevăr au nevoie de aceste prevederi”, a menționat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

”Este importantă susținerea producătorilor pe tot lanțul valoric. Avem lipsă de cantitate, de calitate și de continuitate. Pentru a crește eficiența și capacitatea micilor producători de a face față concurenței și a asigura aceste cerințe se cere examinarea și implementarea mecanismelor de asociere a producătorilor”, consideră Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, se specifică în comunicat.

În cadrul ședinței, Consiliul Economic de pe lângă Prim-ministru a lansat apelul de transmitere a propunerilor de îmbunătățire a cadrului normativ, care vor fi cumulate într-o sinteză ce va fi făcută publică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău