Guvernul a numit șase secretari de stat la Ministere

  • 20 Decembrie 2017 10:38
Guvernul a numit șase secretari de stat la Ministere

Guvernul a numit miercuri, 20 decembrie, șase secretari de stat la Ministere și doi secretari generali-adjuncți ai Guvernului. Astfel, diplomata de carieră Carolina Perebinos a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Vioroca Pricop va ocupa o funcție similară la Ministerul Finanțelor, iar Angela Cutasevici la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

De asemenea, Vasile Luca și Valentina Țapeș au fost numiți secretari de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Vasile Luca a deținut funcția de ministru adjunct al Agriculturii și Industriei Alimentare, iar Valentina Țapeș, a fost anterior ministru-adjunct și ministru al Mediului. În funcția de secretar de stat la Ministerul Apărării a fost numit Dumitru Mânzărari.

De asemenea, Guvernul a numit doi secretari generali-adjuncți – Adrian Ermurachi și Mihai Casapu, după eliberarea lui Iurie Cazacu și Valentin Guznac.

Premierul Pavel Filip a anunțat că acestea au fost ultimele numiri de secretari de stat, după reforma guvernamentală din această vară care a presupus inclusiv comasarea unor ministere și excluderea funcțiilor de miniștri-adjuncți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
9
Sun
11
Mon
7
Tue
0
Wed
-4
Arhivă Radio Chișinău