Guvernul a modificat statutul mai multor instituții subordonate. Sergiu Litvinenco: Este un târg politic dintre PSRM și PDM

  • 11 Decembrie 2019 16:01
Guvernul a modificat statutul mai multor instituții subordonate. Sergiu Litvinenco: Este un târg politic dintre PSRM și PDM

Guvernul a modificat statutul mai multor instituții subordonate, care stabilește modul de numire a directorilor și adjuncților lor. Este vorba de Agenția de Guvernare Electronică, Agenția Servicii Publice, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Baza auto a Cancelariei de Stat, Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova, Fondul de Investiții Sociale din Moldova și Agenția Informațională de Stat „Moldpres”.

Decizia este justificată prin necesitatea de raționalizare a structurii administrației publice centrale, obiectiv al strategiei privind reforma administrației publice 2016-2020.

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a criticat hotărârea. El consideră că PSRM și PDM s-au înțeles să-și repartizeze funcțiile de conducere ale acestor instituții pe criterii politice.

„Derapajele majorității PSRM-PD iau amploare. […] Astăzi, în ședință de Guvern, anulează concursurile pentru mai mulți șefi de instituții guvernamentale. […] Aceasta înseamnă că conducătorii acestor instituții vor fi desemnați politic sau, vorbind mai pe înțelesul oamenilor, prin târg politic, împărțeală a la ”Свадьба в Малиновке” (referire la filmul sovietic „Nuntă în Malinovka”) dintre PSRM și PD – „aici este al meu, acolo este al tău” și tot așa până la ultimul șef de instituție... Bune reforme, ce să zic…”, a scris Sergiu Litvinenco pe facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău