Guvernul a lansat campania de informare „Europa pentru tine”. Sunt combătute falsurile răspândite de propaganda Kremlinului legate de Uniunea Europeană

  • 24 Iulie 14:50
Guvernul a lansat campania de informare „Europa pentru tine”. Sunt combătute falsurile răspândite de propaganda Kremlinului legate de Uniunea Europeană

Campania „Europa pentru tine”, lansată la 8 iulie de către Guvern, este menită să combată falsurile și narativele false răspândite de propaganda Kremlinului legate de acțiunile și ce înseamnă Uniunea Europeană, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt  al executivului, Daniel Vodă. Totodată, această campanie de informare ajută cetățenii să fie mai rezilienți în fața dezinformărilor. transmite Radio Chișinău.

Campania de informare „Europa pentru tine” care se va desfășura până pe 18 august vine să ajute cetățenii Rep. Moldova să devină mai rezilienți în raport cu falsurile și minciuni răspândite în spațiul public și asociate procesului de integrare europeană, a menționat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

”Indiferent de ideologie, preferințe, viziunea politică cetățenii  vor să fie informați corect și la obiect. Aceasta este o campanie de informare care vine să ajute cetățenii să fie mai rezilienți la acele falsuri și minciuni rostogolite în spațiul public în unele cazuri asociate procesului de integrare. Ca în democrația noastră fiecare să își poată face o alegere asumată, bazată pe informații corecte și verificate”, a spus Daniel Vodă.

”Excursia Europeană”, un program de vizite pentru elevii din Republica Moldova, cu vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani, la obiective turistice din Chișinău, este parte a campaniei ”Europa pentru tine”.

Ne aflăm în cea de-a 18 zi a programului guvernamental ”Excursia Europeană”. Până astăzi, 24 iulie au beneficiat 1.296 de elevi din 72 de localități ale Rep. Moldova. Chiar astăzi elevi din satele Chioselia, raionul  Cantemir, Trinca,  raionul Edineț, Milești din raionul Nisporeni și Găuzeni din Șoldănești se află la Chișinău urmând să viziteze Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală , Parlamentul, Președinția și un cinematograf”, a precizat Daniel Vodă.

Campania ”Europa pentru tine” a fost lansată de Guvern la 8 iulie și presupune activități de informare pe tot teritoriul Rep. Moldova.

Chișinăul a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană pe 3 martie 2022, la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, și a obținut statutul de țară candidată într-un timp record, pe 23 iunie același ani. La 25 iunie curent Rep. Moldova a demarat oficial negocierile de aderare.

Pregătirea pentru aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană până în 2030 este obiectivul strategic național al autorităților de la Chișinău, obiectiv trasat de președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău