Guvernul a făcut următorul pas pentru lansarea serviciului digital „MOBISIGN”

  • 04 Aprilie 2023 12:37
Guvernul a făcut următorul pas pentru lansarea serviciului digital „MOBISIGN”

Cabinetul de miniștri a aprobat, la inițiativa Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, noul regulament privind activitatea prestatorilor de servicii de încredere calificați. Aprobarea documentului va permite lansarea serviciului „MobiSign” - o soluție de identitate electronică bazată pe aplicații mobile, instrumentul de autentificare în mediul digital și semnare a documentelor electronice. Toate acestea vor spori accesibilitatea serviciilor electronice, disponibile atât în sectorul public, cât și în sectorul privat, anunță gov.md.

„Avantajele MobiSign constau în faptul că utilizatorii vor evita necesitatea de a folosi semnături fizice sau alte forme de autentificare tradiționale, oferind o soluție sigură și simplă pentru autentificarea digitală. Această soluție va fi deosebit de utilă pentru diaspora și investitorii străini care doresc să acceseze servicii și tranzacții online în țara noastră” a menționat vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Noul regulament privind activitatea prestatorilor de servicii de încredere reglementează modul de solicitare, acordare, suspendare, retragere și reluare a valabilității certificatului de acreditare; păstrarea actelor aferente procedurii de acreditare și înregistrare a prestatorilor de servicii de încredere; organizarea activității prestatorilor de servicii de încredere.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:7,72 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău