Guvernul a aprobat Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice pentru anii 2023-2030

  • 22 Februarie 2023 11:16
Guvernul a aprobat Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice pentru anii 2023-2030

Guvernul a aprobat Strategia de dezvoltare a managementului finanțelor publice pentru anii 2023-2030. Documentul prevede o serie de îmbunătățiri ale managementului finanțelor publice, servind ca suport pentru implementarea obiectivelor și direcțiilor de politici din Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, scrie Radio Chișinău.

Reforma vizează îmbunătățirea cadrului fiscal, consolidarea procesului de planificare, execuție și raportare a finanțelor publice, creșterea colectării veniturilor, consolidarea sistemului de achiziții publice și îmbunătățirea controlului intern. Toate aceste acțiuni, potrivit Guvernului, urmează să asigure o creștere economică accelerată și durabilă, un nivel de trai mai ridicat și o calitate mai bună a vieții cetățenilor.

Aprobarea unui document de dezvoltare a managementului finanțelor publice, dar și reformele punctuale ale managementului finanțelor publice sunt o condiție prealabilă pentru sprijinul bugetar sectorial din partea UE și unul dintre pilonii de bază pentru aderare, se artă în textul hotărârii.

Pe fundalul numeroaselor crize suprapuse, precum și al inflației accelerate, pentru anul 2023 eforturile Guvernului urmează a fi concentrate pe relansarea creșterii economice, reducerea sărăciei, crearea locurilor de muncă bine plătite, stimularea investițiilor locale și străine în scopul creșterii și diversificării capacităților naționale de producție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău