Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu Guvernul Franței privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare în Rep. Moldova

  • 15 Iunie 2022 09:21
Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu Guvernul Franței privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare în Rep. Moldova

Cabinetul de Miniștri a aprobat semnarea Acordului cu Guvernul Franței privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare în Republica Moldova.

Acordul are drept scop stabilirea cadrului legal necesar, precum și definirea regulilor aferente activităților în Rep. Moldova grupului AFD, inclusiv ale filialelor sale, Proparco și Expertise France.  

Conform notei de argumentare, AFD acordă sprijin financiar sub formă de împrumuturi, granturi sau garanții, furnizează servicii de consultanță, asistență tehnică, formare și studii pentru entitățile publice sau private. În acest sens, Guvernul urmează să identifice domeniile pentru accesarea surselor de finanțare externă, în cazul respectiv, atragerea fondurilor care sunt oferite de AFD, în vederea finanțării necesităților de dezvoltare națională.

În vara anului 2021, AFD a primit mandat de intervenție pentru a acorda asistență pentru dezvoltare Republicii Moldova. AFD va sprijini proiecte de dezvoltare în 3 domenii de bază: reîmpădurirea și irigarea; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare; interconexiunile electrice și eficiența energetică în clădiri.

Amintim că la conferința donatorilor de la Berlin din luna aprilie, Franța s-a angajat să susțină Rep. Moldova cu o asistență de 126 de milioane de euro, dintre care 75 de milioane prin intermediul Grupului AFD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău