Guvernul a aprobat programul național de acțiuni dedicat aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței R. Moldova

  • 16 Iunie 2021 16:25
Guvernul a aprobat programul național de acțiuni dedicat aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței R. Moldova

Guvernul a aprobat astăzi programul național de acțiuni dedicat aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, cu genericul „Moldova-30”, transmite Radio Chișinău.

Acesta prevede un șir de acțiuni în a doua jumătate a anului curent, inclusiv campanii de promovare a patrimoniului și a imaginii Republicii Moldova, evenimente cultural-artistice, expoziții și concerte, precum și confecționarea unei monede comemorative.

La 27 august, când este marcată Ziua Independenței, este prevăzută o ședință festivă comună a Parlamentului, Guvernului și Asociației obștești „Parlamentul 90” din care fac parte deputații primului Legislativ, care au votat Declarația de Independență. În Piața Marii Adunări Naționale va fi organizată o paradă militară.

Anul școlar și universitar va începe la 1 septembrie cu o oră publică dedicată împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova „Lecția Independenței”.

Potrivit Guvernului în exercițiu, cheltuielile pentru realizarea programului vor fi acoperite din contul mijloacelor planificate de сătre instituțiile responsabile.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău