Guvernul a aprobat Acordul de finanțare pentru un program de cooperare transfrontalieră

  • 30 Aprilie 12:43
Guvernul a aprobat Acordul de finanțare pentru un program de cooperare transfrontalieră

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi semnarea amendamentului nr 2 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României privind Programul Operațional Comun România ‒ Republica Moldova 2014-2020 de Cooperare Transfrontalieră, transmite Radio Chișinău.

În acest sens este vorba de Programul operațional comun bazinul Mării Negre, în cadrul căruia Rep. Moldova a beneficiat deja de 27 de proiecte pentru promovarea afacerilor și protecției mediului. Potrivit Secretarului general al Guvernului, Artur Mija, cabinetul de miniștri a aprobat astăzi extinderea cu 12 luni a contractelor pentru aceste proiecte.

„Programul presupune investiții în educație, dezvoltare economică, cultură, infrastructură transfrontalieră, sănătate dar și asigurarea securității cetățenilor.  Printre cele mai  semnificative realizări ale programului se numără consolidarea capacităților de intervenție în situații de urgență la nivel transfrontalier, prin proiecte SMURD 2, modernizarea infrastructurii vamale, între România și Rep. Moldova, reabilitarea infrastructurii rutiere din satul Sireți, raionul Strășenii precum și valorificarea patrimoniului cultural și istoric.”, a declarat Mija.

În total, în cadrul programului au fost finanțate 81 de proiecte, iar din cele 211 instituții beneficiare, 99 sunt din Rep. Moldova.

Este vorba despre Programul Operațional Comun România ‒ Republica Moldova 2014-2020 pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră al Instrumentului European de Vecinătate (ENI) pe anii 2014-2020, semnat la Chișinău la 12 decembrie 2016 .

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău