Guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor au participat la ședințele anuale ale FMI și Grupului Băncii Mondiale

  • 27 Aprilie 2022 13:51
Guvernatorul BNM și ministrul Finanțelor au participat la ședințele anuale ale FMI și Grupului Băncii Mondiale

Aprofundarea programului cu Fondul Monetar Internațional (FMI), agenda de reforme în sectorul bancar al Republicii Moldova, efectele războiului din Ucraina asupra situației economice globale, cooperarea bilaterală și combaterea inflației au abordate de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, la Washington, unde au participat la ședințele anuale ale FMI și Grupului Băncii Mondiale.

Potrivit unui comunicat al BNM, delegația Republicii Moldova a avut mai multe întrevederi bilaterale cu oficiali FMI, ai Grupului Băncii Mondiale, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și cu Guvernatori ai băncilor centrale din Lituania, Belgia și Țările de Jos.

Un comunicat al Ministerului Finanțelor notează că în cadrul vizitei la Washington, a fost semnat un Acord de împrumut oferit de Banca Mondială, în valoare de 44,1 milioane de Euro și a unui grant din partea Guvernului Austriei în valoare de 1,55 de milioane de Euro. Banii urmează a fi utilizați pentru aprovizionarea cu apă potabilă și servicii de canalizare a 66 mii de cetățeni din mai multe localități ale Republicii Moldova.

Proiectul urmează a fi implementat până la începutul anului 2027, o parte din bani fiind alocați pentru îmbunătățirea condițiilor de igienă în 100 de școli și 25 de instituții de asistență medicală din zonele rurale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău