GUR: Denis Kireev, membrul delegației ucrainene găsit mort pe 5 martie, era ofițer de informații al armatei ucrainene

  • 06 Martie 09:07
GUR: Denis Kireev, membrul delegației ucrainene găsit mort pe 5 martie, era ofițer de informații al armatei ucrainene

Direcția Principală de Informații din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev (GUR) a publicat, sâmbătă seara, o listă a ofițerilor de informații ucraineni decedați în timpul ostilităților declanșate de Rusia.

Pe lista respectivă se află și Denis Kireev, care a fost găsit mort în cursul zilei de sâmbătă și despre care presa a scris că a fost ucis prin împușcare de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Potrivit informațiilor apărute în presă, Denis Kireev, membru al delegației ucrainene de negocierile de la Gomel, a fost ucis în timpul unei operațiuni de reținere, fiind suspectat de înaltă trădare.

Serviciile de spionaj din armata ucraineană, însă, au transmis că decedatul Kireev era ofițerul lor de informații. "În timpul îndeplinirii unor sarcini speciale au fost uciși trei ofițeri de informații angajați ai Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei: Oleksi Dolia, Valeri Cibineev și Denis Kireev" - se arată în comunicatul GUR. Potrivit instituției, aceștia au "murit apărând Ucraina, iar implicarea lor ne-a adus mai aproape de victorie".

Sursa: Korrespondent/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
29,41
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:3,13 m/s
Sun
25
Mon
26
Tue
29
Wed
28
Thu
23
Arhivă Radio Chișinău