Gunoiștile din preajma Aeroportului Internațional Mărculești reprezintă un risc pentru activitatea acestuia

  • 26 Decembrie 2022 12:40
Gunoiștile din preajma Aeroportului Internațional Mărculești reprezintă un risc pentru activitatea acestuia

Gunoiștile din preajma Aeroportului Internațional Mărculești reprezintă un risc pentru activitatea acestuia, au constatat reprezentanții autorităților de mediu în cadrul unei ședințe de lucru în orașul Florești, transmite Radio Chișinau.

Una dintre soluții, ar fi depozitarea deșeurilor la gunoiștea din satul Mărculești sau la cea din orașul Florești, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului. Primarii localităților din vecinătate au propus ca gunoiștea din preajma aeroportului să fie conservată și să fie găsite resurse pentru lucrările tehnice, inclusiv pentru compactarea deșeurilor.

În context, Ministerul a informat despre implementarea cu suportul BERD și BEI a proiectului „Deșeuri solide în Rep. Moldova” și a anunțat că în 2023 va fi realizat un studiu de fezabilitate pentru includerea în acest proiect și a raionului Florești.

În Rep. Moldova sunt peste 1500 de gunoiști neautorizate, ceea ce afectează mult calitatea vieții cetățenilor, dar și dreptul la un mediu sănătos și curat, potrivit Ministerului Mediului.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău