Grupurile de turiști vor putea vizita Isrelul fără a se vaccina anti-COVID-19 și cu doza booster

  • 08 Noiembrie 2021 16:37
Grupurile de turiști vor putea vizita Isrelul fără a se vaccina anti-COVID-19 și cu doza booster

Israelul va permite grupurilor de turiști străini să intre în țară fără condiția vaccinării anti-COVID-19 cu a treia doză, relatează luni agenția DPA.

Turiștii străini vor putea astfel călători în Israel chiar dacă au trecut mai mult de șase luni de la vaccinarea cu a doua doză transmite Agerpres.

Ei vor trebui să îndeplinească însă o serie condiții, și anume să formeze un grup cuprins între 5 și 40 de persoane, cu permisiunea din partea Ministerului Turismului israelian, să fie vaccinați cu unul dintre vaccinurile recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății, în timpul călătoriei în Israel grupul să formeze o ''capsulă'' închisă, cu restricții speciale în zonele cu risc ridicat de infectare, și să efectueze în prima săptămână a șederii în Israel un test PCR sau un test antigen.

Ministrul israelian al sănătății, Nitzan Horowitz, a declarat că această decizie este conformă politicii Israelului de ''a trăi cu coronavirusul'', concomitent cu aplicarea unor măsuri de precauție. La rândul său, ministrul israelian al turismului, Yoel Razvozov, a subliniat că economia israeliană și angajații din industria turistică au nevoie de turism.

Turiștii individuali au fost de asemenea autorizați din nou să intre în Israel de luna aceasta, cu respectarea mai multor condiții, una fiind ca până la terminarea vizitei în Israel să nu depășească termenul de 180 de zile de la vaccinarea cu a doua doză, altfel este necesară doza booster.

De când a început pandemia Israelul aproape și-a închis granițele, intrările străinilor în țară fiind permise doar în cazuri excepționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău