Grupurile de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale de la Chișinău și Tiraspol și-au reluat activitatea

  • 19 August 2022 10:54
Grupurile de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale de la Chișinău și Tiraspol și-au reluat activitatea

Secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a prezidat prima ședință din anul curent a grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale de la Chișinău și Tiraspol.

Agenda discuțiilor a cuprins mai multe subiecte, printre care stadiul actual al implementării Deciziei protocolare „Cu privire la organizarea interacțiunii în domeniul telecomunicațiilor” semnată la 25 noiembrie 2017, dar și măsurile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru realizarea acesteia.

Un alt subiect discutat a vizat resursele de spectru radio care sunt utilizate de Tiraspolul unilateral, neautorizat și necoordonat, cu încălcarea regulilor internaționale stabilite de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor și Conferința Europeană a Administrațiilor de Poștă și Telecomunicații, proprietate publică a Republicii Moldova.

Participanții la discuție au abordat și aspecte legate de prestarea serviciilor poștale pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel, au fost evidențiate dificultățile cu care se confruntă colaboratorii Î.S. „Poșta Moldovei”, în mod special, pe platoul Cocieri. În acest context, a fost reiterată necesitatea de asigurare a liberei circulații pentru a putea oferi servicii poștale calitative și în timp util populației din această regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău