Grupul Volkswagen dat în judecată de un fond de investiții german

  • 10 Septembrie 2018 16:01
Grupul Volkswagen dat în judecată de un fond de investiții german

Un fond de investiții german urmează să dea în judecată firma producătoare de mașini Volkswagen, în primul proces major privind scandalul pe tema emisiilor de dioxid de carbon ale mașinilor Diesel.

Cazul va reprezenta un model pentru alte plângeri, depuse de fonduri de pensii și mici investitori. Aceștia doresc o decizie din partea tribunalului, prin care să se recunoască faptul că ar fi trebuit să fie avertizați mai devreme în legătură cu urmările pe care le pot avea falsificările testelor de emisie. În septembrie 2015, grupul Volkswagen a recunoscut că a introdus un software ilegal în componența mașinilor Diesel vândute în SUA.

Aceste dispozitive permiteau vehiculelor să treacă teste stricte ale emisiilor de dioxid de carbon, în laboratoare, în timp ce, pe șosele, ele produc un grad mare de poluare. Recunoașterea acestui fapt a produs o scădere de 40% a acțiunilor companiei, când a devenit clar că Volkswagen va putea fi penalizată. Investitorii susțin că nu au fost avertizați suficient de curând despre aceste probleme și, astfel, au pierdut bani.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău