Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia și-a lansat activitatea în noua componență

  • 22 Martie 2022 15:18
Grupul de lucru parlamentar privind Găgăuzia și-a lansat activitatea în noua componență

Ședința de lansare a activității Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității UTA Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al Unității teritoriale autonome Găgăuzia, în noua componență, a avut loc astăzi la Parlament, potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al instituției.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a salutat reluarea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia, după constituirea organelor de conducere ale Adunării Populare a Găgăuziei.

”Noi trebuie să facem față acestor provocări majore, lucru posibil doar printr-un dialog. De aceea apelul nostru către membrii Grupului este să comunice intens, să acționeze rapid și, cu ajutorul partenerilor de dezvoltare, să identifice cele mai bune soluții așteptate de cetățeni”, a declarat Igor Grosu.

Guvernatorul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a confirmat că sarcina prioritară comună este consolidarea unității societății și creșterea culturii democratice și a îndemnat membrii Grupului să elaboreze o agendă comună.

Cei doi copreședinți ai Grupului de lucru - Vladimir Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, și Serghei Cimpoieș, membru al Adunării Populare a Găgăuziei, au reiterat disponibilitatea și interesul pentru un dialog constructiv în cadrul grupului de lucru, restabilirea funcționalității depline a acestui instrument important în dialogul dintre Chișinău și Comrat.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic și partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova. A fost salutată lansarea activității Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia, în noua componență, și exprimată determinarea pentru a facilita buna funcționare a acestuia.

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității Unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, a fost creat la 20 noiembrie 2015. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău