Gruparea teroristă Stat Islamic îl amenință din nou pe șeful diplomației italiene și îi publică fotografia

  • 13 Noiembrie 2021 17:22
Gruparea teroristă Stat Islamic îl amenință din nou pe șeful diplomației italiene și îi publică fotografia

Gruparea teroristă Stat Islamic (SI) l-a amenințat din nou pe ministrul de externe al Italiei, Luigi di Maio, pe unul din site-urile sale, și a transmis că va proclama "califatul cu gloanțe și muniții" într-un articol în care apărea și o fotografie a șefului diplomației de la Roma, a informat sâmbătă presa locală, citată de EFE, scrie AGERPRES.

Difuzarea fotografiei reprezintă un evident semnal "de intimidare" la adresa lui Di Maio, au asigurat forțele de securitate, care apreciază că aceste circumstanțe sunt "foarte îngrijorătoare", potrivit acelorași surse.

Așa cum s-a întâmplat și în iulie, amenințările sunt incluse într-un articol apărut în săptămânalul Al Nabae al SI, intitulat "De ce îi sperie Califatul" și în care se poate citi: "Vom proclama califatul cu gloanțe și muniții, vom da buzna în sălile voastre de conferință. Să semănăm teroarea în rândul necredincioșilor este un ordin divin".

În articol este inclusă și o fotografie cu Di Maio făcută la summitul coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste, care s-a desfășurat în iunie la Roma și a fost coprezidată de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Italia și ministrul de externe Di Maio au fost amenințați în aceeași revistă încă din iulie, lucru calificat la acea vreme de înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru relații externe, Josep Borrell, drept "inacceptabil".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău