Grupare criminală organizată transfrontalieră, specializată în contraband cu țigări, destructurată de procurori, angajații Poliției de Frontieră și SIS, cu ajutorul instituțiilor de resort din România

  • 01 Iulie 2022 12:05
Grupare criminală organizată transfrontalieră, specializată în contraband cu țigări, destructurată de procurori, angajații Poliției de Frontieră și SIS, cu ajutorul instituțiilor de resort din România

Procuratura Anticorupție în comun cu angajații Poliției de Frontieră și Serviciul de Informații și Securitate, cu ajutorul instituțiilor de resort din România, au desființat un grup criminal organizat transfrontalier, constituit din 15 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Membrii grupării aveau roluri bine determinate, iar pentru a pune în aplicare activitatea infracțională aceștia operau în comun cu o altă grupare care prelua marfa, transbordată prin contrabandă, se precizează într-un comunicat al Procuraturii. 

Pe parcursul a șase luni a fost cercetată activitatea infracțională a grupării criminale, fiind documentate cinci livrări controlate a țigărilor pe segmentul „verde” al frontierei de stat. În acest sens, fiind acumulate probe relevante și desfășurate rețineri în flagrant.

Totodată, a fost stabilit că persoanele documentate au întreprins acțiuni de corupere a angajaților Poliției de Frontieră, ca ultimii să le asigure trecerea ilegală a frontierei de stat prin zona „verde” (alte locuri decât cele prevăzute pentru traversarea frontierei). Polițiștii de frontieră erau remunerați cu sume între 4000-7000 euro, pentru organizarea fiecărei treceri clandestine.

În prezent, de către echipa de documentare sunt desfășurate 12 percheziții în mai multe localități din regiunea de nord a Republicii Moldova,  fiind reținute patru persoane.

Figuranții sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Pe fapt, persoanele procurau și depozitau marfa în apropierea frontierei ca ulterior să o transporte ilegal peste frontiera de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău