Grup infracțional – cercetat penal pentru introducerea în Moldova a peste 10 kg de droguri, în valoare de circa 3.000.000 lei

  • 14 Iunie 2022 13:14
Grup infracțional – cercetat penal pentru introducerea în Moldova a peste 10 kg de droguri, în valoare de circa 3.000.000 lei

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul General al Poliției, au reținut opt membri ai unui grup infracțional, inclusiv trei cetățeni din Ucraina, cercetați pentru introducerea în Moldova a peste 10 kg de droguri, care pe piața neagră valorează circa 3.000.000 lei.

Aceștia au fost documentați începând din luna aprilie, sub conducerea procurorilor PCCOCS, de către angajații Direcției investigații infracțiuni legate de droguri și Direcției generale urmărire penală din cadrul Poliției. Astfel, în total au fost reținute opt persoane, dintre care trei sunt cetățeni din Ucraina, inclusiv o femeie de 30 de ani, care la sfârșitul lunii mai a fost depistată la punctul de trecere a frontierei din Palanca în timp de transporta camuflat circa 1,4 kg de droguri de tip PVP (cunoscut ca „sare”).

Ulterior perchezițiilor, oamenii legii au depistat la membrii grupului infracțional și alte droguri și psihotrope, precum și accesorii relevante comercializării lor: marijuana, mefedronă, amfetamină, cântare electronice și peste două mii de pachețele autosigilante pentru depozitarea produselor ce urmau să fie puse ilegal în circuit. Totodată, oamenii legii au reușit să scoată din circuit cantități importante de mefedronă, amfetamină și cocaină, care erau puse în vânzare în cinci magazine online.

Membrii din Moldova ai grupului infracțional aveau rol de ambalatori și depozitari de droguri, iar unul din aceștia era responsabil de vânzarea drogurilor prin intermediul magazinelor de pe internet. În ceea ce privește alți doi membri din Ucraina, aceștia au fost reținuți în flagrant, în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri, de unde cumpărătorii urmau să le preia.

În continuare, oamenii legii întreprind măsuri pentru identificarea și aplicarea sechestrelor asupra bunurilor obținute din activitatea infracțională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău