Grup de lucru privind îmbunătățirea legislației mass-media în Republica Moldova

  • 13 Iunie 2017 18:31
0%
00:00:00
00:00:00

Specialiști în domeniul mass-media, experți locali și internaționali, reprezentanți ai industriilor mass-media și ai guvernării vor elabora mai multe recomandări pentru a îmbunătăți legislația audiovizuală din Republica Moldova. O primă întrunire a acestui grup de lucru a avut loc astăzi, la Parlament. 

Membrii grupului de lucru au subliniat importanța elaborării unui nou Cod al Audiovizualului, securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova, lupta împotriva propagandei. Președintele Parlamentului Andrian Candu, care a prezidat prima ședință a grupului de lucru, a declarat că își propun ca până la sfârșitul anului să fie înaintate câteva propuneri în Parlament.

„Ne referim în mod special la elaborarea unui nou Cod al Audiovizualului, ne referim la elemente legate de securitatea informațională: lupta cu propaganda și dezinformarea, ne referim la accesul la informații versus protecția datelor cu caracter personal”, a spus Andrian Candu. 

Președintele Comisiei parlamentare Cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu, subliniat că este necesară revizuirea Codului Audiovizualului pentru a asigura securitatea spațiului informațional a Republicii Moldova, pentru a susține dezvoltarea radiodifuzorilor și a produsului autohton, pentru a diminua fenomenul concentrării proprietății în domeniul audiovizualului. 

Totodată, potrivit directoarei Centrului pentru Jurnalism Independent, Nadine Gogu, este necesară și modificarea altor legi care se referă la mass-media: 

„Credem că necesită modificări și legea privind protecția datelor cu caracter personal. Experții constată că și legea presei este învechită, se vine cu recomandări ca această lege să fie abrogată”, a declarat Nadine Gogu. 

Grupul de lucru privind îmbunătățirea legislației mass-media este susținut de Consiliul Europei și Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău