Gropile apărute în carosabil în urma ninsorilor nemulțumesc conducătorii auto. „Este o provocare să conduci acum pe drumurile din Chișinău”

  • 22 Ianuarie 14:07
Gropile apărute în carosabil în urma ninsorilor nemulțumesc conducătorii auto. „Este o provocare să conduci acum pe drumurile din Chișinău”

Mai mulți șoferi din capitală se arată nemulțumiți și deranjați de gropile apărute pe carosabil în urma ninsorilor abundente și susțin că „este o provocare să conduci acum pe drumurile din Chișinău”. Serviciile municipale sunt pregătite pentru a interveni la acoperirea găurilor cu asfalt, iar lucrări mai ample vor fi efectuate atunci când timpul va fi favorabil, după cum a comunicat  în cadrul ședinței de astăzi, 22 ianuarie, de la Primărie, șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, transmite Radio Chișinău.

Cetățenii spun că drumurile din Chișinău trebuie să fie mai bine întreținute, pentru că în urma ploilor și a zăpezii sunt tot mai multe găuri.

După ploaie și ninsori situația din capitală devine din ce în ce mai rea, pentru că găurile din asfalt devin mai periculoase. Aceste găuri provoacă daune mașinilor, dar și pot pun în pericol siguranța noastră”, ne-a spus un conducător auto.

„Acum, ca să conduci pe străzile noastre din Chișinău e mai mult o provocare. Este foarte rău drumul în urma zăpezii”, a precizat un alt șofer interpelat de reporterul Radio Chișinău.

„Avem nevoie de drumuri mai bine întreținute în Chișinău, nu de găuri mai mari după câteva ore de ploi sau de ninsoare”, ne-a spus un al treilea șofer.

Șeful Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, în cadrul ședinței de la Primărie a declarat că găurile din asfaltul de pe străzi sunt rezultatul insuficienței finanțării domeniului și a acuzat situații neplanificate. Totodată, el a precizat că Primăria dispune de suficient material și tehnică pentru menținerea străzilor în condiții de bună circulație:      

Suntem supuși unor situații neplanificate, situații care se datorează fenomenelor naturale care nu pot fi amânate sau evitate. Găurile de pe drumuri sunt formate în rezultatul insuficienței finanțării domeniul de drumuri. Urmează ca cu asfalt rece să intervenim și să lichidăm aceste situații de avarie. Aici mă refer la drumurile cu prioritate, în special drumul  pe care se deplasează transportul public municipal, inclusiv drumurile secundare. Ploile și precipitațiile au continuat, astfel, în condițiile date aplicarea asfaltului rece a fost sistată. În săptămâna precedentă am avut peste 180 de metri pătrați de găuri sau de zone afectate de drumuri, care au fost reparate cu beton asfalt tip rece, iar în următoarea săptămâna vom extinde aceste lucrări. Noi suntem pregătiți cu beton asfalt tip rece, având suficiente rezerve în cadrul întreprinderilor municipale pentru a acoperi și a combate avariile pe drumurile din oraș”, a declarat Vitalie Mihalache.

Precizăm că în următoarele zile, meteorologii prognozează pentru mun. Chișinău cer variabil, fără precipitații atmosferice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău