Greva generală din Grecia a paralizat transportul public rutier și maritim

  • 10 Iunie 2021 09:58
Greva generală din Grecia a paralizat transportul public rutier și maritim

În Grecia a fost declanșată greva generală, sindicaliștii protestând împotriva intențiilor Guvernului de a revizui Legea muncii, intenție văzută de sindicate ca fiind o sumbinare a drepturilor angajaților și o permisiune acordată companiilor, de a prelungi programul de lucru, scrie Rador.

Acțiunea, declanșată de marile sindicate din sectorul public și din sectorul privat, a determinat suspendarea transportului public și stoparea traficului feriboturilor, care au rămas la ancoră în porturi. Mai multe mitinguri sindicale sunt programate să aibă loc la Atena.

Guvernul condus de premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat luna trecută că intenționează să introducă o nouă lege a muncii, noile prevederi fiind menite să modernizeze "legile antice", care datează de decenii și din timpuri preinternet, în care majoritatea muncitorilor mergeau la birouri și în fabrici în aceleași intervale orare.

Guvernul elen a subliniat că noua lege a muncii oferă o flexibilitate mai mare angajaților în a-și stabili propriul program de lucru, va ajuta la combaterea exploatării, a orelor suplimentare neplătite și la combaterea muncii nedeclarate care alimentează economia subterană.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău